U industrijskoj zoni Volujac kod Trebinja danas je otvoren novi objekat "Industrijske pekare", koja od početka godine posluje u sastavu preduzeća "Leoplastik", u vlasništvu trebinjskog privrednika Miša Aćimovića.

industrijska pekara otvorila objekat u industrijskoj zoni u trebinjskom naselju volujac

Na otvaranju pekare, Aćimović je rekao da je nakon kupovine "Industrijske pekare" u stečaju pokrenuo proizvodnju u nekada najvećem proizvođaču hljeba i peciva u Hercegovini, i zadržao svih 12 radnika koje je zatekao.

On je najavio i zapošljavanje novih radnika, tako da bi u narednom periodu u pekari trebalo da bude 20 zaposlenih.

U novi objekat "Industrijske pekare" Trebinje uloženo je oko milion KM, a planirano je i povećanje količine i asortimana proizvoda.

Zbog dugovanja od 1,2 miliona KM, trebinjska pekara je prije nekoliko godina otišla u stečaj, a bez posla je tada ostalo 18 radnika.

Do 1990-ih godina ovo preduzeće je, osim hercegovačkih opština, hljebom i pecivom snabdijevalo i tržišta susjednih crnogorskih gradova i Dubrovnika.

Trebinjsku "Industrijsku pekaru" u stečaju u decembu prošle godine je za 460.000 KM kupio Mišo Aćimović, direktor i vlasnik preduzeća "Leoplastik" iz ovog grada.