Turskom konzorcijumu "Mass /Gintaš" koji je prošle godine na tenderu dobio da radi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama vrijednosti oko 10 miliona evra, dat je juče rok od sedam dana da ispuni uslove i ispoštuje Ugovor koji je potpisao juna prošle godine.

postrojenje za preciscavanje otpadnih voda u Meljinama

 

Problemi oko realizacije ugovora nastali su zbog partnerskih odnosa konzorcijuma između Massa i Gintaša koji su kao jedinstvena firma dobili posao na međunarodnom tenderu, saopšteno je nakon sastanka sa predstavnicima turskog konzorcijuma. Na sastanku u Herceg Novom prisustvovali su: zamjenik ministra održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore Siniša Stanković , gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić, predstavnik "Vodakoma", stručni nadzornik projekta „Dahlem“ i predstavnik Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infranstrukture u opštini Herceg Novi. Oni su se jednoglasno složili da se da pomenuti rok i da se se nastala blokada u realizaciji ugovora pokuša otkloniti

"Ako izvođači ne budu odgovorili zahtjevu spremni smo da angažujemo drugorangiranog izvožača. Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za ekvivalent od 65300 stanovnika treba biti što prije organizovano", rekao je za TrebinjeLive Dejan Mandić.

Opština Herceg Novi je pripremila građevinsku dozvolu. „Dalhem“ je revidirao Projekt koji je, prema Pravilima tzv. "Žute Fidikove knjige", uradio Mass/Gintas tako da su sa te strane ispunjeni svi uslovi za početak radova, pojasnio je Mandić.

Ostaje da se čeka još sedam dana kada će biti riješena i nedoumica kada će početi da se realizuje jedna od najvećih investicija u Herceg Novom u poslednjih par decenija.