Poznati hercegnovski filatelista Tomo Katurić iz Kamenara kod Herceg Novog, koji je inače nacionalni komesar Saveza filatelista Crne Gore, primio je danas u Melburnu novo priznanje za njegovu čuvenu kolekciju „Poštanska istorija Boke Kotorske 1809-1875“.

filatelista tomo katuric u melburnu

To je deseto po redu svjetsko zlato, a Tomo Katurić ga je primio u CROWN centru u Melburnu na tek završenoj svjetskoj filatelističkoj izložbi „Australija 2013“. Da bi uspjeh porodice Katurić bio veći na istoj izložbi pobrinuo se i njegov sin Đorđe, koji je nagrađen velikom pozlatom za kolekciju „Pisma bokeljskih pomoraca 1809-1875 godine“.

Uspjeh filatelista iz Crne Gore je kompletiran i srebrnom medaljom koju je dobio Mihailo Radičević za filatelističku literaturu koja nosi naziv „Katalog poštanskih maraka Crne Gore 1874-2011“.

„Ovo je veliki kuturni uspjeh male Crne Gore. Ponosan sam na ovo novo priznanje i odavde iz daleke Australije poručujem da je marka najbolji ambasador jedne zemlje i jednog naroda. Moje malo Kamenare još jednom potvrdilo na svjetskoj mapi filatelista", kazao je Katurić večeras za TrebinjeLive.