Vozače u Crnoj Gori koji koriste put Herceg Novi - Trebinje to zadovoljstvo koštaće ih čak tri evra, i to za prelazak samo 13 kilometara. Prije toga, trebalo bi da pređu nekoliko prepreka, najčešće u vidu krava koje prelaze put, pišu "Vijesti.me", prenosi beogradski "Blic".

skupa cijena putarine na putu trebinje-herceg novi (1)

"Klasična pljačka, teška pljačka, jer su u predizbornoj kampanji rekli da pogranične opštine neće plaćati, a oderaše nam kožu. Ja sam jutros šest evra njima dao za šta, za šta, otimačina klasična, prevara" kaže za "Vijesti" građanin Herceg Novog.

"Skupo, to je šest maraka, u dva pravca 12, a neko prolazi i dva puta dnevno tuda, tako da je skupo a loš je put, sve same krivine", kaže gost iz Bileće.

Upravo zbog svih tih krivina velikim dijelom puta ograničenje brzine je 40 kilometara na čas, pišu Vijesti.me, prenosi "Blic".

krave na putu trebinje-herceg novi

Cijena kao za autoput

Kako je je tehnički dobro urađen put možda govori i činjenica da ima nevjerovatan broj znakova upozorenja da slijedi oštra krivina, pa dupla krivina, pa crna ili crvena tačka... A putarina se naplaćuje kao na autoputevima punog profila. Vozač iz Novog Sada kaže da zna da to nije ni profil autoputa, već je reginalni put.

- Ali ja sam išao starim putem i veoma loše iskustvo imam, kroz šumu, prašinu, i kad se napravio ovaj put najmanje mi je trošak da platim tu putarinu - priča za TV Vijesti turista iz Novog Sada.