I ovog ljeta, udruga Ambient Croatia organizirat će Park Orsula Music Festival na kojem će nastupiti mnogi zanimljivi hrvatski i regionalni glazbenici, ali i više svjetskih izvođača.

orsula festival 2013 najava

Festival je nastavak oživljavanja parka na orsuli, lokaciji koja se nalazi ispod Jadranske magistrale i Vidikovca, odnosno između još ruševnog hotela Belvedere i raskršća Dubac.

Grupa entuzijasta koju je predvodio Andro Vidak već osam godina se bavi uređenjem parka Orsula. Ideja je bila da grad napokon dobije jedno mjesto koje će služiti samo scenskoj svrsi. Ovo je prostor gdje buka neće smetati građanima i gdje građani koji nisu zainteresirani neće smetati glazbi koja je nekako idejna nit vodilja cijelog ovog projekta. Na strmoj je padini brda nastala pozornica pod vedrim nebom s koje se, osobito noću kad zvjezdano nebo i tišina koju paraju samo zrikavci daju mizanscenu koju se samo poželjeti može, pruža nezaboravan pogled prema povijesnoj jezgri Grada i mogućnost uživanja u glazbi ali i svijest da se, ma kako glasna bila, zbog toga nitko neće buniti. I doista, stvoren je ugođaj koji je teško ponovljiv i nešto što već sada nadilazi lokalne okvire, kao uostalom i toliko toga što se vezuje uz Dubrovnik. Volonteri su ove zime načinili pješačku stazu kao vezu s Gradom te su proširili pozornicu i gledalište inprovizirali i parking za sve goste koncerata.

Orsula- 2012. festival

Nakon prošlogodišnjeg festivala kada su nastupili Edo Maajka, Elemental, Goran Bare, Mostar Sevdah Reunion, Rambo Amadeus, Rundek Cargo Trio, Tamara Obrovac i brojne klape. Za ovo su ljeto i 3. Park Orsula festival pripremili ukupno devetnaest večeri s oko trideset izvođača rocka, jazza, hip hop glazbe, etno glazbe i klapa koje će po iznimno povoljnim cijenama moći svi vidjeti i uživati:

15.06.  Vasil Hadžimanov Band

21.06.  Dječaci, General Woo, Kandžija i Toxara, Otpisanimator

28.06.  Meri Cetinić

05.07.  Klapa Šufit, Klapa Subrenum

06.07.  Svadbas, Quasarr, Feredon

11.07.  The Tiger Lillies, Izae

13.07.  Teofilovići i Miroslav Tadić

19./20.07. „Blues Weekend“: Zdenka Kovačiček („S ljubavlju, Janis“– tribute to Janis Joplin), Bebe na vole, Gruhak, Otprilike ovako, Delta Blues Gang, Kukac & Friends, Harpoon Blues Band

21.07.  Goribor, Lovely Quinces

26.07.  Neno Belan i Fiumensi unplugged

30.07.  Vlada Divljan & Ljetno kino

02.08.  Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quartet

03.08.  Alex Barck JAZZANOVA & EDDY RAMICH Kontrapunkt

10.08.  Sevdah Takht Damira Imamovića

17.08.  Vlatko Stefanovski Trio

21.08.  Klapa FA Linđo, Klapa Ragusavecchia

23.08.  Goran Bare i Majke

30.08.  Silente procija albuma & gosti iznenađenja

-Mislim da  je program  stvarno  jedan od najboljih dubrovačkih programa. Imamo. Potrudili smo se da napravimo program za svakoga  tako da će biti od glazbe itd. Željeli smo dubrovačkoj publici ponuditi  istinsko glazbeno uživanje  u izvedbi na vrhunskom rangu.-izjavio je Emir Fulurija iz Udruge Ambient Croatia.

Prošlogodišnja atmosfera: