Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Leposaviću da briselski sporazum nije savršen, ali da njim ne treba plašiti narod, te poručio da će država Srbija biti uz Srbe na Kosovu i Metohiji.

aleksandar vucic na kosovu

"Sporazum je ono što se moglo najviše učiniti u ovom vremenu, a Srbija čini sve što je moguće i činiće to i ubuduće u korist svog naroda", rekao je Vučić novinarima nakon razgovora sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem.

On je istakao da je Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da ga neće ostavljati, te da "gleda u budućnost". "Ponekad donosimo odluke koje su teške, ali država ne može bez svog naroda, a ni narod ne može bez svoje države", rekao je Vučić.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije kaže da na Kosovo i Metohiju nije došao da bi se pravdao, već da razgovara sa ljudima o tome "kako će država biti uz njih u budućnosti i šta treba činiti".

Vučić je istakao da briselski sporazum nije previše dobar, već je rezultat onoga do čega se moglo doći.

"Želim da razuverim narod od laži koje mu serviraju oni koji vole samo svoje džepove. Neću da ubeđujem u laži i neistine u koje ga ubeđuju neki drugi koji ne vole Kosovo i Metohiju, već svoje džepove", rekao je Vučić.

On je naveo da onaj koji govori istinu ne rizikuje ništa, već samo onaj koji obmanjuje i laže svoj narod.

Vladika Teodosije istakao je da su Vlada Srbije i Srpska pravoslavna crkva danas na prostoru Kosova i Metohije ohrabrenje za Srbe i znak da su jedno biće, da ne mogu jedni bez drugih i da će tako biti i u budućnosti.

"Nama je bitna podrška Vlade Srbije. Bez njene podrške nema nam opstanka na Kosovu I Metohiji", rekao je vladika Teodosije.

On je ocijenio da je briselski sporazum "nešto što je bilo moguće u datom trenutku i vremenu, iako su pojedinci željeli više". "Ne treba biti malodušan, jer ovaj sporazum nije kraj", rekao je vladika.

Vučić je susretom sa vladikom Teodosijem počeo posjetu Kosovu i Metohiji, tokom koje će razgovarati sa Srbima i njihovim političkim predstavnicima o briselskom sporazumu.