Na stadionu "Police", danas je odigrana utakmica 28. kola Premijer lige BiH, gdje su, ako se tako može reći, snage odmjerili Leotar i Zvijezda iz Gradačca.  Rezultat, važan za obje ekipe, na kraju je bio 1:1.

leotar zvijezda gradacac 1-1 (1)

Nije danas bilo fudbalske predstave u Trebinju. U potpuno nezanimljivoj utakmici, fudbaleri dvije ekipe su se, slobodarski rečeno, dobacivali lopte kao da su na 'Redžepovini', a ne na stadionu "Police".

Podmlađena trebinjska ekipa povela je u 25. minutu. Cimirot je centirao, lopta je došla do Stojčeva koji je pogodio praznu mrežu za vođstvo Leotara. U nastavku utakmice viđene su dvije značajnije prilike. Prvo je Zvijezda preko Halilovića zaprijetila u 36. minutu, a Leotar je samo tri minute kasnije preko Filipovića imao odličnu šansu, ali je golman ekipe iz Gradačca bio siguran. Prvo poluvrijeme je završene vođstvom Leotara 1:0.

leotar zvijezda gradacac 1-1

U prvih dvadesetak minuta drugog dijela, ekipe kao da nisu igrale fudbal. Gosti su igrali bez motiva, a domaći su čuvali mrežu. Fudbaleri Zvijezde su tek od 65. minuta krenuli sa igrom. U narednih deset minuta su promašili pet stopostotnih prilika. A za nepovjerovati je da su navijači navijali za Zvijezdu i na svaku priliku davali aplauz. Šesta prilika, ipak je 'morala' biti  gol. U 77. minutu Džafić je uspio pogoditi mrežu Leotara za izjednačenje. Gol je dočekan sa nevjerovatnim aplauzom, a zbog čega, niko ne zna.

U nastavku, ekipe su čuvale rezultat.

Trener Gaćinović je nakon utakmice istakao da se u posljednje vrijeme igra bez ukusa i mirisa. On je napomenuo da je više igrača povrijeđeno, a zadnjih tridesetak minuta igrali su sa deset igrača. "Imamo jako puno problema i gledamo da ovo završimo što prije", kaže Gaćinović.