Kao odgovor na rastuću potražnju sa kombinacijom laptop i tablet računara među poslovnim profesionalcima, "Tošiba" Evropa GmbH je predstavila Portege Z10t.

tosiba predstavila Portege Z10t

Ovaj tanak rasklopiv računar sa Windows 8 Pro sistemom je Ultrabook koji se jednim klikom pretvara u praktičan i intuitivan tablet. Profesionalnim korisnicima koji žele računar prilagođen svojim potrebama nudi punu fleksibilnost.

Zahvaljujući opciji "Tošiba" Easy Guard, korisnici mogu biti sigurni u savršen računarski doživljaj.

Evropska prodaja novog ultra-prenosivog uređaja Portege Z10t sa Full HD displejem osjetljivim na dodir i punom jasnoćom veličine 29,5 cm (11,6 inča) počinje u drugom kvartalu 2013. godine.

"Tablet računari su sve popularniji među poslovnim korisnicima i mi sada viđamo mnogo profesionalaca koji nose dva uređaja: laptop i tablet", kaže Met Mekdauel, marketing direktor za digitalne proizvode i usluge u kompaniji "Tošiba" Evropa GmbH. "Sa uređajem Portege Z10t, napravili smo rješenje koje u jednom uređaju spaja pogodnost korišćenja sa praktičnom upotrebom i ispunjava sve profesionalne računarske potrebe. Bez obzira da se li koristi kao tablet ili laptop, korisnici uvijek mogu da se oslone na kompletne performanse koje nudi Ultrabook™ tehnologija."

Tablet režim rada uređaja Portege Z10t nudi pogodnosti u izvršavanju različitih računarskih zadataka, kao što je vođenje bilješki tokom seminara i pretraživanje interneta u pokretu.

Međutim, kada obrada dokumenata zahtjeva unos velike količine podataka kao glavni prioritet, ovaj uređaj se transformiše u format laptopa uz kompletnu podršku rasklopivog pozadinskog osvjetljenja.

U oba režima rada, Portege Z10t nudi velike i brze performanse zahvaljujući najnovijim Intel® Core™ procesorima za Ultrabook™ i ugrađenim SSD velike brzine.

Portege Z10t nudi brojne pogodne načine za navigaciju i unos podataka. U laptop režimu rada, korisnici imaju lak pristup fizičkoj tastaturi a mogu i da kucaju tekst na digitalnoj tastaturi. Dalja navigacija kroz menije je moguća korišćenjem komandi za prste na ekranu osjetljivom na dodir ili multi-touch touchpedu.

Korišćenjem karakteristika Portege Z10t tableta, ekran osjetljiv na dodir svih deset prstiju garantuje intutitivan doživljaj pretraživanja. Isto tako, uz opcioni DigitizerPen, korisnici mogu da crtaju skice na ekranu tableta, precizno dodirnu određeno mjesto da zamjene kursor ili preciznije navigiraju kroz menije. Opcija prepoznavanja rukopisa ima ogromnu praktičnu vrednost jer pretvara bilješke napravljene na ekranu u digitalne dokumente koji mogu da se obrađuju.

Tastatura je otporna na prolivanje tečnosti i u slučaju takvih situacija ne mora da znači da će podaci biti izgubljeni.

Portege Z10t ima nekoliko naprednih sigurnosnih i karakteristika za upravljanje podacima: Intel® Anti-Theft funkcionalnost smanjuje rizik od neovlašćenog pristupa, Trusted Platform Module (TPM) štiti najvažnije lokalno uskladištene podatke, a Intel® vPro™ tehnologija predstavlja sveobuhvatnu ugrađenu sigurnosnu mjeru prilagođenu korišćenju računara i pretnjama po njegovu bezbjednost. Pored dodatne sigurnosti protiv najnovijih računarskih pretnji, Intel® vPro™ takođe omogućava IT sektorima da prate, održavaju, popravljaju i ažuriraju Portege Z10t na daljinu.

Portege Z10t dolazi sa naprednim karakteristikama konekcije za brz prenos podataka u pouzdan pristup mreži. Odlikuje se najnovijim USB 3.0 portovima, koji omogućavaju mnogo bržu razmhenu podataka sa dodatnim uređajima.

Preko HDMI® i RGB, lako može da se uspostavi konekcija sa velikim ekranom, a Intel® Wireless Display tehnologija omogućava korisnicima da šalju dokumente i multimedijalne fajlove na kompatibilan TV uređaj bez upotrebe kablova.

Pored pouzdanog i brzog pristupa mreži preko Gigabit LAN -a, Portege Z10t takođe podržava najbovije bežične tehnologije, kao što su HSPA i LTE za brzu razmjenu podataka i sinhronizaciju.