Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje, s ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju biciklisti, vozači mopeda i motociklisti, dio svojih preventivno-reperesivnih aktivinosti od 15. aprila usmjeravaju na navedne kategorije učesnika u saobraćaju.

povecana kontrola motociklista i biciklista na podrucju CJB Trebinje

U proteklih 20 dana policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje sankcionisali su 18 vozača mopeda i motocikala.

U prva tri mjeseca ove godine, na području CJB Trebinje, evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao motociklista.
Najčešći uzroci saobraćajnih nezogda u kojima učestvuju mopedi i motocikli su neprilagođena brzina i radnje sa vozilom, saopšteno je iz CJB Trebinje.

"S obzirom na vremenske uslove i povećano prisustvo ovih kategorija u saobraćaju apelujemo da koriste zaštitne kacige i poštuju saobraćajnu signalizaciju, da zbog bolje uočljivosti sa prvim sumrakom koriste svjetloodbojni prsluk, a sve s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica odnosno izbjegavanja mogućnosti ugrožavanja svog i života ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju CJB Trebinje koje potpisao načelnik Centra, Dragan Nosović

Policijski službenici CJB Trebinje će, u narednom periodu, svoje aktivnosti usmjeriti na kontrolu i sankcionisanje prekršaja u skladu sa zakonskim propisima.