Prijem za najbolje učesnike popularnog kviza “Kvizolog”, učenike iz OŠ “Sveti Vasilije Ostroški”, održan je danas u gradskoj upravi. Najuspješnije takmičare pozdravio je gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević.

prijem za uspjesne ucenike u prostorijama gradske uprave

Učenici OŠ “Sveti Vasilije” pokazali su zavidno znanje tokom takmičenja i uspjeli da u izuzetno jakoj konkurenciji ostvare prvo mjesto. Pripreme za kviz održavale su se uz podršku nastavnika ove škole i materjalnu podršku Grada Trebinje.

Direktor škole, Dragan Mrdić, izrazio je zadovoljstvo zbog uspjeha ističući da su za takav rezultat presudni bili entuzijazam nastavnika i izuzetna motivacija učenika, te sredstva koja su od strane gradske uprave dodijeljena u svrhu podrške ovim mladim takmičarima.

“Kvizolog” se održava po treći put, a pravo učešća imaju samo najuspješnije škole Republike Srpske što dodatno doprinosi značaju pobjede načih učenika koji su za odličan rezultat dobili dvadeset računara i uplatu ADSL interneta za period od godinu dana.

Pored prijema za učenike pomenute škole, gradonačelnik Trebinja primio je i Nemanju Ninkovića – višestrukog pobjednika na takmičenjima u oblasti informatike i programiranja.

Ninković pohađa treći razred Srednje Tehničke škole. Na regionalnom i republičkmm takmičenju u mješovitim kategorijama (od I-IV razreda) osvojio je prvu i treću nagradu.

Prema riječima Ninkovićevog profesora informatike, Nebojše Bovana, uspjeh talentovanog srednjoškolca je rezultat individualnog i zajedničkog rada sa profesorom.

Cijeneći trud i uspjehe učenika koji su ostvarili izuzetne rezultate, gradonačelnik Trebinja je danas čestitao prisutnima, te istakao da je gradska uprava opredeljena da i u budućnosti podrži rad talentovanih učenika jer je to, kako je rekao, ujedno dobra prezentacija i uspjeh grada.

Učenicima se obratio i zamjenik gradonačelnika, Neđo Ćebedžija, koji je također uputio čestitke ističući da iz perspektive prosvetnog radnika razumije i cijeni napore koji su nastavnici i učenici napravili kako bi postigli zavidne rezultate.