Sir Aleks Ferguson na kraju sezone mogao bi da napusti "Mančester junajted" koji je predvodio od 1986. godine - prenose ostrvski mediji.

Sir Aleks Ferguson napusta Mancester junajted

Feruson je postao zaštitni znak "Mančester junajteda" - osvojio je 13 titula u engleskoj ligi, dva puta je bio prvak Evrope, osvojen je Kup pobjednika kupova, engleski Liga Kup, zatim FA kup...

Odmah su krenule spekulacije ko bi mogao da ga naslijedi, a kao glavni favorit pominje se menadžer "Evertona" Dejvid Mojes.

Među potencijalnim kandidatima su i Žoze Murinjo, Jirgen Klop i Manuel Pelegrini.

Otkako je prije nekoliko nedjelja osvojio 20. titulu šampiona sa "Junajtedom", Ferguson nije davao naznake mogućeg odlaska sa Old TraForda.

Međutim, još od njegove najave ponzionisanja nakon sezone 2001-2002, na kraju skoro svake pominjala se mogućnost da mu to bude posljednja u klubu.

"Nemam planove da odem zbog nečeg specijalnog. Ovaj šampionski tim će ostati dugo. Bićemo još bolji, 20. titulu vidim kao početak nove dekade uspeha", rekao je Škot.

"Junajted" je zbog pravila njujorške berze obavezan da saopštava javnosti informacije značajne za Funkcionisanje kluba, jer svaka veća promjena utiče na vrijednost akcija.

Ako Ferguson zaista ode - to bi doveo do pada "Junajtedovih" akcija, navode mediji.