Viber, omiljeni program za besplatne pozive i slanje poruka, od sada je dostupan i na računaru.

viber od sada i na racunarima

U verziji 3.0 jedan od omiljenih programa za VoIP i IM komunikaciju dostupan je korisnicima Mac i Windows platformi i to potpuno besplatno.

Ovaj potez dolazi uz vijest da Viber ima više od 200 miliona korisnika na raznim platformama, uključujući Android, iOS, Windows Phone i BlackBerry. Od danas će Viber za računare raditi u potpunoj harmoniji sa svojom mobilnom verzijom.

"Ljudi provode puno vremena na svojim pametnim telefonima, a većinu tog vremena su ili kod kuće ili u kancelarijama. Uz Viber Desktop moći ćete birati uređaj koji vam najviše odgovara, a veoma jednostavno možete prenijeti poziv sa mobilnog telefona na računar", kazao je izvršni direktor Vibera Talmon Marco.

Iako je verzija Vibera za računar izgrađena od temelja, usklađena je sa svim sadržajima svog "mobilnog kolege". Znači, sve što koristite na svom pametnom telefonu, dostupno vam je na računaru.
Aktivacija je veoma jednostavna. Dovoljno je da upišete svoj broj telefona i kod koji ste dobili SMS-om. Nakon toga ćete moći pristupiti svim svojim kontaktima jer se uređaji automatski sinhroniziraju.

Viber za računar preuzmite Ovdje