Jedna od najaktivnijih organizacija u Crnoj Gori je Crveni krst iz Danilovgrada. U aktivnostima ove organizacije prednjače mladi i ona je postala omiljeno sastajalište mladih ovog grada.

danilovgradjani odusevljeni trebinjem

Slučajni boravak autora ovog teksta, bio je povod da koordinator mladih Crvenog krsta Danilovgrada, Nemanja Domazetović, sa svojim saradnicima priča o nedavnom boravku u Trebinju. "Ne mogu da opišem utisak i toplinu kojom su nas dočekali naši vršnjaci u gradu Jovana Dučića. Povod našem boravku je bio obilježavanje 15 godina rada omladine Crvenog krsta Trebinja. Naše članice Nikolina Marinović i Milena Milatović, učenice danilovgraske gimnazije, su prenijele pozdrave čelnih ljudi Crvenog krsta Danilovgrada i uručili domaćinima prigodne poklone", rekao je Domazetović za TrebinjeLive.

On kaže da je bilo riječi i o saradnji, a poseban akcenat je stavljen na sticanje novih iskustava u daljem radu. "Pozvali smo mlade Trebinjce da nas posjete i nadamo se da ćemo biti u prilici da ih uskoro dočekamo u Bjelopavlićima i barem da im donekle vratimo gostoprimstvo koje smo imali u gradu na Trebišnjici", kaže naš sagovornik i naglašava da su u Hercegovini sklopili brojna prijateljstva i sa drugim ljudima.

"Nas iz Danilovgrada, koji imamo u blizini manastir Ostrog, oduševio je boravak na Crkvini, gdje je u Hercegovačkoj Gračanici sahranjen Jovan Dučić. Tu je i posjeta Perovića mostu i manastiru Tvrdoš", kaže on i zahvaljuje se  za pažnju i utiske koji prelaze u prijateljstvo mladih ljudi.