Školski brod „Jadran“ nastavlja svoju misiju obrazovanja mladih pitomaca. Tako je to od 1929. godine bez obzira kojoj državi pripadao.

plovidba 2013 brodom jadran

 

Plovidba obuke predviđena je od 8. do 11. maja na relaciji Tivat-Barleta-Bari-Zelenika-Kotor. Ovu maršutu pod nazivom „Plovidba 2013.“ organizuje Fakultet za pomorstvo Kotor i Vojska Crne Gore kao specifičan i obavezan vid praktične obuke studenata iz Kotora. Na ovoj obuci učestvovaće 47 studenata i 7 profesora i saradnika Fakulteta za pomorstvo. Kako obavještavaju orgnizatori ove plovidbe na brodu će se naći 104 ljudi.

„Jadran“ iz matične luke Tivat kreće tačno u podne 8. maja, a sa njim komanduje poručnih Bojnog broda Goran Pajović. Po isplovljavanju „Jadran“ ide za Barletu gdje je predviđeno da stigne sutri dan u 8 sati, a zatim nastavlja za Bari gdje se predviđa da uplovi oko 13 časova. Povratak iz Barija je zakazan za petak 10. maja u 22 sata. Dolazak u luku Zelenika očekuje se u subotu 11. maja oko 16 časova, a „Plovidba 2013.“ biće završena istog dana uplovljavanjem „Jadrana“ u kotorsku luku.