Na praznik rada u Porto Montenegru u Tivtu, na trgu Venecija i na mulu dva, otvoren je 31. Međunarodni sajam nautike i opreme za kamping sport i rekreaciju Nautic Show.

otvoren 31. medjunarodni sajam nautike u tivatskoj luci porto montenegro

 

Na sajmu izlaže 27 kompanija iz šest država. U luksuzno opremljenoj marini izložena su brojna plovila, veći broj jahti, skuteri, gumeni brodići, van brodski motori i oprema za nautičare. Na sajmu su izložena mala plovila za porodicu čija se cijena kreće oko 15.000 evra, preko jahti od sto hiljada evra do najveće i najskuplje motorne jahte „Dominator“ koja ima dužinu 21,3 metra i vrijedi 1.400.000 evra.

Ono što posebno raduje organizatore Sajma jeste i to da su se među izlagačima našli tivatska „Una“ i „Navar d.o.o. Podgorica.

" 'Una' postoji već 20 godina i na ovakvim mjestima vidimo svoju šansu da se i na ovaj način promovišu naše usluge. Generalni smo zastupnici francuskog brenda 'Beneto' za Srbiju i Crnu Goru. Ovdje smo izložili tri modela 'Atares'", rekao je novinarima Darko Giljača, menadžer prodaje u „Uni“.

Sajam je otvorio predsjednik opštine Tivat Miodrag–Dragan Kankaraš koji je naglasio da ova manifestacija pokazuje da turistička ponuda sa Porto Montenegrom stalno raste i da je sve atraktivnija.

U svom obraćanju, izvršni direktor Jadranskog sajma Budva Rajko Bujković je kazao da je i pored velike krize ove godine za 10 odsto izlagača više i naglasio da je ovaj sajam jedan od najznačajnih događaja na istočnoj obali Jadrana.

Toni Braun direktor marine Porto Montenegro smatra da je ovaj sajam omaž najvišim standardima nautičke industrije i najbolji način za uvod u dobar početak sezone.

Sajam traje do 5. maja, a svakog dana je otvoren od 7 do 19 časova uz ulaznicu od 2 evra. U toku sajma predviđene su brojne prateće manifestacije, koncerti, regate i naravno lijepa zabava u restoranima i barovima Porto Montenegra.