Kao i svake godine, Trebinjci su prvi maj iskoristili za odmor, roštiljanje i druženje sa prijateljima.

proslava prvog maja u trebinju

Poznato izletište Studenac jutros je "mirisalo" od roštilja i piva, koje su naši sugrađani pripremili za proslavu prvog maja. Ovo izletište bilo je pojam čiste vode i razlog da se ode iz grada i napravi lijepo druženje.

Na Studencu su jutros, pored domaćeg stanovništva, i ljudi iz dijaspore. Kažu da im nema ništa ljepše od druženja u svom voljenom Trebinju, uz bistru Trebišnjicu. "Ovdje su uglavnom trebinjski entuzijasti koji su uvijek slavili prvi maj na ovaj način. Nas 90% je rođeno pored rijeke i ovo doživljavamo kao jedno dobro druženje, roštilj i piće", istakao je za TrebinjeLive rođeni Trebinjac, koji ne živi u Trebinju, ali je trenutno na odmoru. On je dodao da je obilježavanje prvog maja u današnje vrijeme sjećanje na godine prije rata, kada su svi živjeli zajedno i kada je maj nešto značio u socijalističkoj Jugoslaviji. "Sve se promijenilo pa se i Praznik rada promijenio. On se danas prilagodio ovom vremenu i ovom društvu", zaključio je naš sagovornik.

S druge strane, Trebinjci se žale i na televizije u Trebinju. Kažu da ovo nigdje nema šta u Trebinju ima. "Narod se druži i proslavlja praznik, a trebinjskih televizija nema nigdje", kaže Zlatko i dodaje da se već godinama na Studencu okupljaju i zajedno obilježavaju prvi maj. "Ove godine nas ima najviše, i s jedne i sa druge strane rijeke. Druženje uvijek protekne u lijepom ambijentu", dodao je on i napominje da je prvi maj "nekada" bio praznik rada, a danas su, kako kaže, jadi. "I pored toga mi se ne damo, održavamo se i ovaj dan proslavljamo na jedan dostojanstven i lijep način", zaključio je on.

Na Studencu je danas bio veliki broj omladine, a lijepo i toplo vrijeme pojedinci su iskoristili i za kupanje u bistroj Trebišnjici.

Pored Studenca, Trebinjci su posjetili i izletišta na zubačkim Ublima, Lastvi, Jazini, Tulima...

Iako je neradni dan, ugostiteljski objekti i pojedini butici i prodavnice i danas su radili.

[gallery link="file" ids="18728,18732,18731,18730,18727,18729,18726,18725,18724,18723"]