Real Madrid nije uspio da nadokandi 1:4 iz prvog duela sa Borusijom Dortmund. Pobijedioje 2:0 golovima Benzeme u 82. i Ramosa u 88. minutu, ali Nijemci će igrati u finalu Lige šampiona!

borusija real 2-0

Real Madrid je odlično otvorio utakmicu i već u prvih 15 minuta mogao da vodi 3:0. U prilikama su bili Iguain, Ronaldo i Ozil.

Iako su na startu djelovali nervozno, posebno Neven Subotić, kako je vrijeme odmicalo defanzivci Borusije bili su sve sigurniji. Uspjeli su u namjeri da u prvih 20 minuta sačuvaju mrežu, što su priželjkivali u najavi utakmice, čime su stekli veliko samopouzdanje za nastavak meča.

Real je, taman kada se vjerovalo da ni počasni gol neće dati, stigao do prednosti. Igrao se 83. minut kada su rezervisti Kaka i Benzema odigrali dupli pas, a Francuz je zakucao loptu pokraj nemoćnog Vajdenfelera.

Novi napadi Reala donijeli su novi gol, ovog puta je zakasnio Subotić da izblokira Ramosa koji je sa nekoliko metara u opštoj gužvi šutirao pod prečku gola Dortmunda, igrao se 88. minut.

Kraj utakmice u Madridu, Real je pobijedio sa 2:0, ali je Borusija ukupnim rezultatom 4:3 prošla u finale na Vembliju koje se igra 25. maja.