Savez sovjetskih oficira dodijelio je nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću medalju za vjernost zakletvi, koju je njegovom sinu Darku Mladiću predao poslanik Državne dume Rusije Pavel Dorohin.

generalu mladicu medalja za vjernost zakletvi

Dorohin je predsjednik Ruskog komiteta za odbranu generala Mladića, čija delegacija je boravila u Srbiji i učestvovala u zasjedanju Komiteta za podršku generalu Mladića.

"Održali smo zajedničko zasjedanje uz učešće naših delegata i ja sam tamo nastupio. Sa srpske strane učestvovali su predstavnici nauke, kulture, vojske, nekoliko generala koji su se rame uz rame borili za odbranu svoje domovine sa generalom Mladićem", naveo je Dorohin, prenosi "Glas Rusije".

Dorohin je istakao da njegovim sagovornicima uliva veliki optimizam to da generala Mladića Rusija nije ostavila i da je Rusija uz njega, kao i to da će "i dalje zajedno ulagati napore da general Mladić i druge srpske patriote budu oslobođeni".

"Mi ćemo sa svoje strane takođe tražiti prekid nelegitimne delatnosti Haškog tribunala", naglasio je Dorohin.

Predsjednik Komiteta za podršku generalu Mladiću u Srbiji je njegov sin Darko Mladić, a formira se i komitet za odbranu generala Mladića u Republici Srpskoj, na čijem čelu će biti ađutant generala Mladića Rajko Banduka, navodi "Glas Rusije".

Predsjednici komiteta su potvrdili da će braniti prava svih srpskih zatvorenika i da će informisati javnost o kršenju prava Srba u Haškom tribunalu.

General Mladić u pritvoru Haškog tribunala je od 31. maja 2011. godine, kada su ga vlasti Srbije predale tom sudu