Prijem za uspješne vinare

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 29. 04. 2013. - 14:33h

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, danas je upriličio prijem za trebinjske vinare koji su na Novosadskom sajmu osvojili vrijedne nagrade i Trebinje predstavili kao regiju vinarstva i turizma.

trebinjski vinari kod gradonacelnika Slavka Vucurevica

U kabinetu gradonačelnika danas su bili predstavnici tri trebinjske vinarije, Petijević, Berak i Sekulović.

Oni su na sajmu postigli značajan uspjeh. Vinari su danas gradonačelniku uručili Povelju za kvalitet ocjenjenih vina, voćnih rakija i jakih alkoholnih pića Novosadskog sajma „VINARI I RAKIJARI TREBINJA“.

Vučurević je u izjavi za medije istakao da mu je drago što su se domaći vinari i proizvođači autohtone rakije lozovače još jednom uspješno predstavili na jednom velikom sajmu, kao što je Novosadski. „Trebinjski vinari se trebaju ujediniti, kako bi napravili što bolje rezultate“, istakao je Vučurević.

trebinjski vinari kod gradonacelnika Slavka Vucurevica

Inače, na Novosadskom sajmu su pored gore tri navede vinarije nagrade su osvojilije  i vinarije Dračevo i Popovac.

Vinarija „Petijević“ je na ovom sajmu osvojila dvije srebrne medalje za vino šardone i rakiju travaricu, te bronzanu medalju za vino vranac, Podrum „Popovac“ dvije srebrne za vranac i rakiju lozu, te bronzanu medalju za žilavku, Podrum „Sekulović“ dvije srebrne za merlo i žilavku i bronzanu medalju za šardone, dok je Podrum „Berak“ osvojio srebrnu medalju za žilavku, a Podrum „Dračevo“ bronzanu za vranac.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja