Na upravo završenom 11. Festivalu Srednjoškolskog Dramskog Stvaralaštva Bosne i Hercegovine, koji se održava u Konjicu, omladinska grupa Kulturne scene Male stvari, nastupila je sa predstavom ONE SU HTJELE NEŠTO SASVIM DRUGO, koju je režirao Željko Milošević.

Predstava One su htjele nesto sasvim drugo osvojila osam nagrada

U konkurenciji pozorišta, tročlani žiri u sastavu:  Muhamed Hamica Nametak, Ivana Soldar i Igor Vidačković, dodijelio je predstavi „One su htjele nešto sasvim drugo“ sljedeće nagrade:

- najbolja režija

- najbolja adaptacija teksta

- najbolji scenski govor

- najbolja pojedinačna scena Festivala: OTAC I INSPEKTOR- Miloš Lučić i Vlado Pjaca

- najbolja glumica: Milica Glogovac

- najbolja glumica: Ana Rudakijević

- najbolji izbor muzike

- osvojeno drugo mjesto za najbolju predstavu u cjelini

Predstava je spremana dva mjeseca, a u njoj igra 15 mladih glumaca: Milica Glogovac, Ana Rudakijević, Miloš Lušić, Vlado Pjaca, Jelena Vukosav,  Ana Drašković, Sanja Klimović, Tijana Đerić, Milica Milošević, Anja Milošević, Andrea Popović, Katarina Ćorović, Andrej Gugolj, Anja Bukvić

Ova predstava je način borbe protiv problema maloljetničkog nasilja, o kojima se jako malo govori i skoro ništa ne preduzima.

"Iako tokom rada na predstavi nismo imali podršku, divno smo se zabavljali i složno prenijeli neku našu poruku. Jako nam je drago da su našu poruku prepoznali i u drugim sredinama", kažu u KSMS.

Predstava je do sada odigrana 7 puta, a planirano je još igranja.

Predstava je odigrana i na Omladinskom Festivalu Bosne i Hercegovine, koji je još u toku.