Velike najave o smjenama direktora za sada su malo utihnule, barem ako je sudeći po prethodnim mirnim danima što se tiče akcija Vlade i premijerke Željke Cvijanović.

zeljka cvijanovic o smjeni direktora u rs

Ipak, sadašnji primjeri smjena direktora se ne mogu poreći. Među njima je prva i najbitnija smjena Galića, bivšeg direktora “Šuma Srpske”. Nakon objavljenih malverzacija i nepotizma koje su bila konstanta u srednjoškolskom domu Banja Luka na Alternativnoj televiziji, vrlo brzo je smijenjen i taj direktor, Branislav Vidić. I sve druge smjene su i ostale na lokalnom nivou. Uslijedila je smjena direkrora Kliničkog centra Banja Luka i postavljanje novog vršioca dužnosti. Posljednja smjena će da se desi sutra, sudeći po obećanjima premijerke na posljednjem sastanku sa Savezom sindikata i predstavnicima granskih sindikata. Direktor nekadašnjeg banjalučkog privrednog giganta “Kosmos” gubi svoju fotelju, jer nadzorni odbor je njegovo poslovanje ocijenio kao loše.

Sve su ovo primjeri poslovanja nove Vlade na čelu sa premijerkom Cvijanović, ali velike firme kao i velika imena još se nisu dirali. U večerašnjem gostovanju u Centralnim vijestima Alternativne televizije, Cvijanovićka je ipak potvrdila da pošteđenih neće biti, jer nova Vlada neće trpjeti ničiji nerad.

Takođe, najavljeni su i  novi rezovi u zdravstvu. Jer ipak najviše propusta je u tom sektoru, priznala je premijerka, naravno pored privrede. Za sada samo ostaje da se sačekaju rezultati novog tima, za koji Cvijanovićka u gostovanju na Alternativnoj, tvdi da je pažljivo biran, s ciljem da uvede promjene u sve sektore Republike Srpske.