Tužilaštvo BiH zatražilo je jednomjesečni pritvor za Živka Budimira, predsjednika Federacije BiH, javlja novinar "Glasa Srpske" koji se nalazi na licu mjesta.

zivku budimiru jednomjesecni pritvor

Tužilaštvo BiH će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora za ukupno 9 osoba koje su uhapšene u jučerašnjim akcijama.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da se četiri osobe uhapšene u akciji "Memori" sumnjiče za organizovani kriminal i neovlašćen promet opojnim drogama.

"Biće predložen pritvor za pet osumnjičenih iz akcije 'Patriot' i 'Pravda'. Prijedlog pritvora biće upućen za Živka Budimira, Petra Barišića, Sauda Kulosmana, Hidajeta Halilovića i Ivana Jurčevića. Ovi osumnjičeni su u prisustvu advokata ispitani od strane istražnog tima Tužilaštva BiH. Oni su se branili ćutnjom osim Jurčevića, koji je iznio svoju odbranu", naveo je Grubešić.

On je naglasio da će Tužilaštvo BiH predložiti 30 dana mjera pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih jer neki od njih posjeduju dvojno državljanstvo. Dodao je da će pritvor biti predložen i zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu i vršiti uticaj na svjedoke i saučesnike.