Svojom drugom samostalnom izložbom sa 14 novih radova na temu Mediterana, preksinoć se u prostorijama Matice crnogorske u Herceg Novom predstavila akademski slikar Violeta Bolmanović iz Herceg Novog.

izlozba violete bolmanovic u herceg novom

Radni naziv izložbe je "Primorska paleta", a otvorila ju je Marija Čolpa, dramski pisac i novinar. Ona je istakla da se teme na ovoj izložbi preklapaju kao snovi i kada se čovjek susretne sa slikama, uljem, akrilom Violete Bolmanović počinje koloritni san. "To su barke koje usnulo plutaju, atmosfera dokolice na novskoj rivi, poznanica maslina što pleše ritmom čuvarice obale, drugi-treći plan nekog zaleđenog vremena što izmaglicu kroz naše primorske gradove oslanja na svitanje ili sumrak. Na sve prisutni san", istakla je Čolpa i dodala da je Violeta posvećena pejzažu koji udiše i koji tvori njen začudni svijet umjetnika sa paletom, dok opisuje opus skala, obale.

"Ona slikama ne prepričava na silu ono što vidi, već nam približava osjećaj koji smo davno izgubili za svoj grad, prirodu u cjelini. San Violete Bolmanović je prešao rampu umjetnosti i otisnuo se u neku drugačiju javu", rekla je Čolpa otvarajući izložbu.

Bolmanović je istakla da je ponosna što u gradu u kojem živi i radi stavila sudu umjetničke kritike, njene radove i viđenje Mediterana, kao i njegovog kolorita kome pripada i Herceg Novi.

Na već zakazanu izložbu u Parizu, kako kaže Violeta, postoji mogućnost da  ode Ona je još dodala da ima namjeru da dio svojih radova predstavi i u Trebinju. "To je grad koji mi se jako sviđa i bavim se idejom da Trebišnjicu, Gračanicu i manastir Tvrdoš  postavim u jednu novu izazovnu temu kao mediteranski pejzaž koji me kao umjetnika opčinjava. Jer Trebinje je za mene dio Mediterana", zaključila je u izjavi za TrebinjeLive, Violeta Bolmanović.