Pčelar i proizvođač matica Radivoje Maksimović iz Trebinja dobitnik je četiri zlatne medalje za visok kvalitet meda i Povelje za kvalitet, koje će mu biti uručene na ovogodišnjem Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu u drugoj polovini maja.

nagrade za trebinjske medare na novosadskom sajmu

Maksimovićev med od zanoveti, drače, vrijeska i žalfije najbolje je ocijenjen u veoma jakoj konkurenciji.

"Nakon analiza koje su uradili stručnjaci na ovom najprestižnijem  ocjenjivanju kvaliteta hrane u regionu, zaključeno je da je naš med i po boji, ukusu, mirisu i sastavu, zaslužio najbolje ocjene", rekao je novinarima Maksimović, koji je i poroteklih godina bio nagrađivan na ovom i drugim sajmovoma hrane u regionu.

Gazdinstvo Vlačić, u vlasništvu braće Bože i Radoslava Vlačića iz Trebinja, jedinih proizvođača i prerađivača smokava u Hercegovini, osvojilo je na ovogodišnjem sajmu dvije zlatne medalje, a zlatnu medalju po prvi put na sajmu u Novom Sadu osvojio je i trebinjski pčelar Slobodan Barzut.

Božo Vlačić objašnjava da su nagradu dobili za slatko od smokava od 380 grama, u kome nema nikakvih aditiva i primjesa, napominjući da je riječ o zdravom, ekološkom proizvodu pravljenom po recepturi starih Hercegovačkih domaćica