Sinoć je u galeriji Hercegovačke Gračanice otvorena dvanaesta po redu izložba radova polaznika Škole slikanja Centra Cambridge.

XII izlozba radova polaznika skole crtanja centra cambridge

Izložbu su otvorili prof. Nikola Asanović i direktorica Centra Cambridge Vera Milošević. Svoje radove izložilo je 70 polaznika iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja. Izloženo je 100 radova (ulja na platnu, akrilika na platnu i crteža).
Ova izložba se već tradicionalno postavlja svake godine na Crkvini uoči Lazareve subote, u susret Vaskrsenju kao prazniku života i optimizma. Motivi su raznoliki, ali, što je veoma bitno, i pored svih teškoća koje u sumornoj svakodnevnici ni djecu ne mimoilaze-oni su puni optimizma, sa jasnom idejom da je život ljepota i duhovno bogatstvo.

Treba napomenuti da je ovo prva izložba škole slikanja Centra Cambridge ove godine gdje su izloženi radovi nastali u ovoj školskoj godini, i da slijedi izložba u Muzeju Hercegovine u okviru manifestacije Noć Muzeja, kao i izložba u Kotoru u okviru Kotor Art -a .
Ova škola slikanja odnjegovala je nekoliko sad već studenata ALU, dobitnika brojnih priznanja od strane Ministarstva prosvjete i kulture. Ove godine su nagrađeni: Lazar Rajković iz Bileće za najbolju fotografiju, Jovan Aleksić je osvojio prvo, a Lazar Rajković drugo mjesto u Banja Luci u likovnoj radionici koju je organizovalo Ministarstvo prosvjete i kulture za najtalentovanije likovne talente iz RS.

Kroz ovu školu za njenih devet godina postojanja prošlo je na stotine polaznika i izloženo je blizu hiljadu radova.
Sve ovo je dobar razlog da se iskaže pohvala Školi slikanja Cambridge na čelu sa gospođom Verom Milošević, kao i profesorica: Tatjane Topalović, Sandre Cumbo, Jelene Glogovac Savić i Milene Slijepčević.
Suorganizator ovog kulturnog događaja je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Bileće.