Vatrogasci izveli pokaznu vježbu

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 25. 04. 2013. - 18:19h

Trebinjski vatrogasci su materijalno i tehnički u potpunosti spremni za protivpožarnu zaštitu u predstojećoj sezoni, konstatovano je danas prilikom pokazne vježbe na brdu Crkvina.

pokazna vjezba vatrogasaca trebinje

Starješina Vatrogasne jedinice Trebinje Vladimir Ristić ocijenio je vježbu veoma uspješnom, navodeći da jedinica raspolaže dobro obučenim ljudstvom koje adekvatno i efikasno reaguje prilikom požara i drugih vremenskih nepogoda.

Radi još bolje organizacije i efikasnijeg rada na terenu, u narednoj sezoni teritorijalna Vatrogasna jedinica Trebinje formiraće mobilne ekipe na tri lokacije – na Grabu, Mosku i u Veličanima. Na tim mjestima nalaziće se dva vatrogasca profesionalca, cisterna i komandno vozilo koje će biti prva interventna ekipa do dolaska vatrogasaca iz Trebinja.

Direktor Centra za gazdovanje kršom Trebinje Branko Tasovac podsjetio je da je prošle godine u požarima na području u nadležnosti ovog centra – Trebinju, LJubinju, Bileći i Berkovićima izgorjelo 25.000 hektara i da je ekološka šteta neprocjenjiva.

Šteta od požara nastala na područjima tih opština procijenjena je na 2.534.170 KM.

Prema podacima Centra javne bezbjednosti Trebinje, prošle godine je na području u nadležnosti ovog centra evidentirano 307 požara, obavljeno je 28 uviđaja, u 21 slučaju otkriven je uzrok požara, a 12 je rasvijetljeno.

Pretpostavlja se da je najveći broj požara izazvan ljudskom nepažnjom.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja