Osnovna škola /OŠ/ "Sveti Vasilije Ostroški" iz Trebinja pobjednik je treće sezone popularnog dječijeg kviza "Kvizolog" koji je danas završen u Banjaluci i dobitnik je internet kabineta sa 20 računara, potvrdio je Srni direktor ove škole Dragan Mrdić.

os sveti vasilije ostroski iz trebinja pobjednik trece sezone kvizologa

On je podsjetio da je ekipu škole činilo pet učenika od petog do osmog razreda koji su u pet različitih igara pokazali zavidno znanje, talenat i na najbolji način predstavili svoju školu.

"Ponosni smo na naše učenike koji su sa svojim nastavnicima ozbiljno pristupili zadatku, pobijedili i osvojili veoma vrijednu nagradu koja će mnogo značiti našoj školi“, kaže Mrdić i dodaje da ovo nije prvi put da učenici Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" na takmičenjima budu najbolji.

Mlade trebinjske takmičare bodrilo je i petnaest navijača koji su zajedno sa njima boravili u Banjaluci.

U "Kvizologu", koji se emituje na RTRS-u, takmičenje su počele 32 najbolje škole u Republici Srpkoj, koje je izabralo Ministarstvo prosvjete i kulture.

Takmičari su svoje vještine, znanje i spretnost pokazali u pet igara: "Veliki odmor", "Sudoku", "Mozgalica", "Mućni glavom" i "Upoznajmo Republiku Srpsku".