U Domu mladih u Trebinju danas je počeo Četvrti međunarodni festival zabavljača za djecu u okviru kojeg će nastupiti poznati umjetnici iz Srbije i Crne Gore.

otvoren cetvrti festival zabavljaca za djecu trebinje 2013

Otvarajući trodnevnu manifestaciju, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević naglasio je da su djeca budućnost ovog grada i da im treba obezbijediti što više ovakvih i sličnih sadržaja i srećnih trenutaka.

"Nastojaćemo da program Festivala narednih godina bude još raznovrsniji, da bi najmlađa populacija, koja zna najiskrenije da se raduje, posjećivala ovakve manifestacije", istakao je Vučurević.

Prvog dana Festivala, koji je okupio više stotina djece predškolskog i školskog uzrasta, nastupili su Putujuće pozorište Čarapanija Crvenka sa predstavom "Luckasti klovnovi", te Srpsko narodno pozorište -Budimpešta sa mjuziklom "Muzika ima uši".

Sutra, drugog dana Festivala nastupiće kabare Peđolino iz Beograda sa predstavom "Gdje su moje makazice" i Festivalske melodije iz Podgorice - Poetsko muzički kabare "Kuća cijeli svijet".

U četvrtak, 25. aprila, posljednjeg dana Festivala, predstaviće se Dječije pozorište "Stanković" iz Nikšića sa predstavom "Zanati" u kojoj igra poznati zabavljač za najmlađe Radojica Stanković - Šanta Panta.

Voditelj ovogodišnjeg Festivala je Branko Babović poznatiji kao Đuro Palica.

Svi festivalski sadržaji održavaju se u Domu mladih, sa početkom u 10.00 i 11.00 časova. Cijena ulaznice je 2,50 KM, odnosno komplet ulaznica košta 10 KM.

Pokrovitelj manifestacije je grad Trebinje