Radove u krugu Stambeno-poslovnog kompleksa "Agrokop" u Trebinju nastaviće novi izvođači uz pomoć sudskog izvršioca, jer bijeljinsko građevinsko preduzeće "MD Perić" nije izmjestilo svoju mehanizaciju ni nakon odluke trebinjskog Okružnog privrednog suda.

stambeno-poslovni kompleks agrokop trebinje

Predsjednik Okružnog privrednog suda u Trebinju Smail Begović novinarima je potvrdio da bi sudski izvršilac sutra trebalo da obezbijedi ulazak na gradilište investitoru – korporaciji "Plans global" iz Zvornika.

Na taj način biće realizovana presuda po tužbi firme "Plans global" protiv izvođača radova "MD Perić" za ometanje posjeda.

Begović je podsjetio da je Okružni privredni sud, presudom u korist tužioca - "Plans global", u petak, 19. aprila, naložio bijeljinskim građevinarima da u roku od 24 časa napuste gradilište.

On je pojasnio da je odluku u korist investitora sud donio nakon što se iz predmetnih spisa zaključilo da je izvođač "MD Perić" prekinio radove bez objašnjenja.

Begović je dodao da je "Plans global" u obavezi da završi objekat u roku od godinu dana i da je ta firma kao investitor do danas u objekat uložila šest miliona maraka.

Direktor "Plans globala" Slavko Zekić nije želio da komentariše ovaj slučaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, građevinska operativa koja treba da nastavi radove – konzorcijum od četiri firme – već je dva dana u Trebinju i čeka da ih sudski izvršilac uvede u gradilište.

Potpredsjednik udruženja kupaca stanova Koraljka Kovačević-Markov sumnja da će se vlasnici stanova useliti u svoje domove početkom septembra ove godine, kako je ranije obećano.

Ona je istakla da će stav u vezi sa prekidom radova Udruženje zauzeti na njihovoj Skupštini, koja će biti održana u subotu, 27. aprila.

Firma "Neimarstvo" je 2007. godine počela izgradnju kompleksa od 200 stanova i poslovnih prostora, ali su radovi obustavljeni 2008. godine.

Firma "Plans global" iz Zvornika je u oktobru prošle godine nastavila radove na objektu, a planirano je da zgrada bude završena do kraja ove godine.

Radovi su ponovo obustavljeni prije mjesec dana.