Grad Trebinje bio je domaćin Republičkog finala u malom fudbalu za učenike i učenice srednjih škola, u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske. Nakon republičkih finala u odbojci i košarci, tehnički organizator i ove godine bila je JU Osnovna škola „Vuk Karadžić“.

republicko finale u malom fudbalu

U organizaciji takmičenja tradicionalno su učestvovali JU Osnovna škola „Sveti Vasilije Ostroški“, kao i Udruženje pedagoga fizičke kulture Trebinje. Čitavo takmičenje je proteklo bez problema. Učesnici takmičnja bili su smješteni u Domu učenika Trebinje. Rukovodstvo i radno osoblje Doma, kao i prethodnih godina, učinilo je sve da gosti imaju potpunu uslugu u svakom pogledu. Prvog dana (subota) utakmice su se igrale na dva spoljna terena, pored JU Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ (ženske ekipe), kao i na Stadionu malih sportova „Aleksandar Masleša“ (muške ekipe), gdje je napravljeno svečano otvaranje takmičenja. Drugog dana (nedjelja) igrale su se utakmice za plasman od prvog do trećeg mjesta u obje konkurencije, sve u gradskoj, sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

Svečano otvaranje održano je sa početkom u 09 časova. Posle svečanog postrojavanja, zastavu Malih olimpijskih igara Republike Srpske iznijeli su kapiteni ženskih ekipa. Nakon intoniranja himne Malih olimpijskih igara, takmičare je u ime škole domaćina pozdravio direktor, Mišo Pešić. Izveden je zabavni program, koji je pripremio Plesni klub „Maris“. Svojim nastupima pobrali su simpatije svih učesnika takmičenja.

Predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta, g-din Oliver Gačić svečano je otvorio takmičenje, a zatim je počelo odigravanje utakmica prema utvrđenom rasporedu do kraja takmičenja.

Za najboljeg igrača u muškoj konkurenciji, proglašen je Zlatko Duspara, učenik JU Gimnazije sa tehničkim školama Derventa.
Za najboljeg strijelca proglašen je Dejan Ćorić, takođe učenik JU Gimnazije sa tehničkim školama Derventa.
Najbolji muški golman je Dragan Žerajić, učenik JU Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ Nevesinje. JU Gimnazija sa tehničkim školama Derventa, postala je REPUBLIČKI prvak u muškoj konkurenciji.

Za najbolju igračicu u ženskoj konkurenciji proglašena je Vanja Duronjić, učenica JU Medicinske škole Banja Luka.
Za najboljeg strijelca proglašena je Marija Aleksić, takođe učenica JU Medicinske škole Banja Luka.
Najbolji ženski golman je Danijela Mihajlović, učenica JU Ekonomske i trgovinska škola Doboj. Ovim je JU Medicinska škola iz Banja Luke postala REPUBLIČKI prvak u ženskoj konkurenciji.

Odlične sudije, Milan Suvajac, Velibor Bodiroga, Marko Vuković, uz pomoć profesora Petra Čolovića, svoj su posao obavili besprijekorno, bez ikakvih primjedbi.

Svim ekipama učesnicama REPUBLIČKOG takmičenja treba odati ogromno priznanje za sportsko ponašanje tokom cijelog takmičenja.