Građevinska dozvola za nastavak izgradnje istočne obilaznice oko Trebinja izdata je prije par dana. Na taj način je omogućeno radnicima da rade punom parom na ovom značajnom projektu za grad Trebinje.

novi kruzni tok istocna obilaznica oko trebinja

Asfaltiran je i kružni tok, jedan od najvećih u Republici Srpskoj pa i šire na ovim prostorima. Rasvjeta i trotoari su takođe u završnoj fazi, a konstrukcija mosta uskoro kreće sa radom. Nakon građevinske dozvole, jutros se krenulo sa raščišćavanjem terena kako bi se stvorili uslovi za dolazak geometara, koji će u ponedjeljak označiti trasu. Pored uklanjanja manjeg dijela brda, radnici su krenuli i sa uređenjem puta ka naselju Gučina. Stanovnici ovog naselja tvrde da će realizacijom ovog projekta odahnuti, jer su u zadnjih osam mjeseci, zbog ne održavanja puta od strane Gradske uprave, do grada išli preko Tine. Oni napominju da je postojeći put pun nagaznih rupa, koje su, kako kažu, veoma opasne za auta. Gradski čelnici ništa nisu uradili ni na postavljanju par sijalica, a veliki broj pješaka tuda prolazi (đaci, ljudi koji rade do večernjih sati). Prema riječima jednog mještanina od strahote se ne može noću ići ovim putem. Zbog velikog broja rupa na asfaltu, i zbog nepostojanja javne rasvjete.

trasa prve faze istocne obilaznice Trasa prve faze istočne obilaznice

Svjetlo na kraju tunela stiglo je i za ove ljude. Radovi na izgradnji prve faze obilaznice trebali bi biti završeni tokom ljeta.

Inače, istočna obilaznica biće dugačka oko tri kilometra. Na ovaj način spojiće se Dubrovački i Nikšićki put. Tako će  sav teretni saobraćaj koji se obavlja kroz centar grada biti preusmjeren obilaznicama koje se spajaju sa magistralnim pravcima prema Ljubinju i Mostaru na zapadu, odnosno prema Dubrovniku i Hereceg Novom na jugu i Nikšiću na istoku.