Hercegnovsku delegaciju koja sutra putuje za Banja Luku, gdje će u ponedjeljak učestovati u obilježavanju dana glavnog grada Republike Srpske, predvodi gradonačelnik Dejan Mandić.

dejan mandic o deponiji na ublima

Sa njim putuje i Vlado Mračević savjetnik za investicije gdje će sa ostalim svojim saradnicima razgovarati o privrednim, turističkim i drugim temama sa zvaničnicima Banja Luke i Republike Srpske.

"Imam zadovoljstvo da povodom Dana grada Banja Luka, kao grada pobratima opštine Herceg Novi, putujem u sredinu koja je odavno veliki prijatelj opštine Herceg Novi i Boke. Drago će mi biti da se upoznam sa razvojem ovog kraiškog grada i da još više produbimo prijateljstva i veze svake vrste", istakao je Mandić za TrebinjeLive, napomenuvši da će posjetu iskoristiti i za razgovor za predstavnicima Integrala.  "Jedna od glavnih tema razgovora je izgradnja deponije na Ublima. Poznato je da je „Integral“ vrlo uspješno gradio sanitarnu deponiju u Banjoj Luci i nadam se da ćemo tu dobiti korisne informacije i iskustva da jedan veliki problem, kakav je deponija na Ublima, konačno bude riješen . Oni su jako zainteresovani za ovu investiciju i ovog puta razgovraćemo o uslovima pod kojima bi se mogla raditi ta deponija", kaže Mandić.

Pored ovoga, dva grada imaju dosta zajedničkih stavki koje bi još jače ojačale  bratske odnose, zaključio je u izjavi za TrebinjeLive, pred polazak za Banja Luku, Dejan Mandić.