Visok stepen bezbjednosti na području CJB Trebinje

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 18. 04. 2013. - 13:39h

„Analizirajući ostvarene rezultate u proteklom periodu, odnosno periodu januar – mart 2013. godine, a koji su nastali kontinuiranim planskim radom, profesionalnošću i požrtvanošću policijskih službenika, postignut je visok stepen bezbjednosti na području CJB Trebinje“, rekao je, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare, zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković.

konferencija za novinare u cjb trebinje

Vuković je naglasio da svi parametri po kojima se cijeni stanje bezbjednosti određenog područja govore da je stanje bezbjednosti na području Centra javne bezbjednosti Trebinje dobro.

O oblasti rada uniformisane policije govorio je načelnik Sektora policije Bojan Dabić. i na osnovu pokazatelja stanje bezbjednosti po javnom redu i mira i bezbjednosti saobraćaja ocijenio zadovoljavajućim.
„U protekla tri mjeseca nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu odnosno nije bilo narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo pet ili više lica. Broj saobraćajnih nezgoda, u prva tri mjeseca u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, smanjen je za 23%. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalima licima“ rekao je Dabić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović govorio je o radu policijskih službenika CJB Trebinje po oblasti kriminaliteta.
„Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da je i u ovom periodu nastavljen trend smanjenja broja krivičnih djela i da je ovo najbolje stanje u proteklih šest godina“ rekao je Miljanović.
Miljanović je istakao smanjenje krivičnih djela za oko 13%, stepen rasvijetljenosti prijavljenih krivičnih djela je 91,95%, broj imovinskih krivičnih djela takođe u stalnom padu. Broj krađa je na istom nivou kao i uporednom periodu prošle godine dok je broj teških krađa smanjen za 41%.

Miljanović je dodao da su iz oblasti zloupotrebe opojnih droga dokumentovana četiri krivična djela i protiv 11 lica nadležnim tužilaštvima dostavljena četiri Izvještaja.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja