„Analizirajući ostvarene rezultate u proteklom periodu, odnosno periodu januar - mart 2013. godine, a koji su nastali kontinuiranim planskim radom, profesionalnošću i požrtvanošću policijskih službenika, postignut je visok stepen bezbjednosti na području CJB Trebinje“, rekao je, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare, zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković.

konferencija za novinare u cjb trebinje

Vuković je naglasio da svi parametri po kojima se cijeni stanje bezbjednosti određenog područja govore da je stanje bezbjednosti na području Centra javne bezbjednosti Trebinje dobro.

O oblasti rada uniformisane policije govorio je načelnik Sektora policije Bojan Dabić. i na osnovu pokazatelja stanje bezbjednosti po javnom redu i mira i bezbjednosti saobraćaja ocijenio zadovoljavajućim. „U protekla tri mjeseca nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu odnosno nije bilo narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo pet ili više lica. Broj saobraćajnih nezgoda, u prva tri mjeseca u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, smanjen je za 23%. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalima licima“ rekao je Dabić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović govorio je o radu policijskih službenika CJB Trebinje po oblasti kriminaliteta. „Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da je i u ovom periodu nastavljen trend smanjenja broja krivičnih djela i da je ovo najbolje stanje u proteklih šest godina“ rekao je Miljanović.
Miljanović je istakao smanjenje krivičnih djela za oko 13%, stepen rasvijetljenosti prijavljenih krivičnih djela je 91,95%, broj imovinskih krivičnih djela takođe u stalnom padu. Broj krađa je na istom nivou kao i uporednom periodu prošle godine dok je broj teških krađa smanjen za 41%.

Miljanović je dodao da su iz oblasti zloupotrebe opojnih droga dokumentovana četiri krivična djela i protiv 11 lica nadležnim tužilaštvima dostavljena četiri Izvještaja.