Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija rekao je Srni da se posljednjih dana, u pojedinim hercegovačkim opštinama, iznošenjem netačnih i tendencioznih informacija, paušalnih i neutemeljenih ocjena, pokušavaju diskreditovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović.

ilija tamindzija prokomentarisao izjavau gradonacelnika trebinja

"To je danas kulminiralo usvajanjem zaključaka na zasjedanju Skupštine grada Trebinja. Napadati Vladu Srpske i predsjednika Dodika u vrijeme kada se u Hercegovinu investira više nego u poslednjih 20 godina, zaista je neprihvatljivo. Početak realizacije projekta 'Gornji horizonti', ulaganje u tekstilnu industriju, sanacija planinskog prevoja Čemerno, kao i cijeli niz projekata u istočnoj Hercegovini, ne mogu se nazvati 'nezakonitim i selektivnim pristupom' prema našoj regiji", naglasio je Tamindžija.

On je podsjetio i na projekte u Mostaru za potrebe srpskih povratnika, za čije je potrebe Vlada Republike Srpske otvorila i posebnu kancelariju.

Tamindžija je istakao da nije tačno da predsjednik Republike i članovi Vlade zaobilaze pojedine opštine i gradove, jer u njima nije pobijedio SNSD.

"Najsvježiji primjer za to je grad Bijeljina u kome je na vlasti SDS, a predsjednik Dodik je tokom jučerašnjeg dana više sati razgovarao sa gradonačelnikom Mićićem o problemima stanovnika te regije i naravno o ulaganjima u Bijeljinu", podsjetio je poslanik SNSD-a u parlamentu Srpske.

Zbog toga bi, kaže Tamindžija, neki predstavnici vlasti iz Hercegovine trebalo da slijede ovakve primjere, a ne da neargumentovano, neutemeljeno i tendeciozno napadaju predsjednika Republike, Vlade i pojedine ministre.