Odbornici Skupštine grada Trebinja na današnjoj vanrednoj sjednici usvojili su zaključke u kojima, između ostalog, "pozivaju predsjednika Republike Srpske, premijera i ostale nosioce izvršne vlasti da hitno, najkasnije za 30 dana, u Trebinju ili Banjaluci organizuju radni sastanak sa predstavnicima gradske vlasti".

snsd i dns napustili sjednicu skupstine grada trebinje

Ukoliko do ovog sastanka ne dođe, navodi se u zaključcima, Skupština grada biće "prinuđena da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima traži druge načine prevazilaženja nastalih problema".

U zaključcima se dodaje da "Skupština grada osuđuje politiku pojedinih predstavnika republičke vlasti zbog nezakonitog i selektivnog pristupa, odnosno ignorisanje lokalnih zajednica u kojima je pobijedila opozicija na prethodnim izborima".

"Teško ekonomsko i socijalno stanje u Trebinju uslovljeno je propašću privrednih subjekata, koji su nekada bili nosioci razvoja i masovnog zapošljavanja, i s toga nalažemo mobilizaciju svih nivoa vlasti i svih snaga bez obzira na stranačku pripadnosti", jedan je od zaključaka sa vanredne sjednice.

Odbornici SNSD-a i DNS-a u Skupštini grada napustili su vanrednu sjednicu nakon što im je stručna služba dostavila zaključke.

Odbornik SNSD-a Luka Petrović rekao je novinarima da su zaključci nelegitimni, neprihvatljivi i predstavljaju klasičnu manipulaciju javnosti.

"Na sjednici nije predstavljeno činjenično stanje, već se pokazala nemoć i neorganizovanost gradske vlasti. Kada nemate moć da organizujete vlast onda napadate drugog. Priča da republička vlast ne sarađuje sa gradskom je čista laž. Takve tvrdnje nisu zasnovane na činjenicama i to je klasično politikanstvo", istakao je Petrović.

U Trebinju je danas održana vanredna sjednica Skupštine grada sa jednom tačkom dnevnog reda - aktuelni odnos institucija vlasti Republike Srpske prema Trebinju i Hercegovini.