Sjajna generacija fudbalera Leotara koji su pre deset godina pokorili BiH i tako se upisali u istoriju kao prvi šampion Premijer lige, uskoro će se okupiti u Trebinju kako bi po prvi put obeležili veliki uspeh. Na stadionu "Police" trebalo bi da se nađu svi članovi fantastične ekipe koju je sa klupe predvodio Mile Jovin.

sampionska generacija fk leotar

Cilj je da se uz proslavu jubileja odigra revijalno-humanitarna utakmica protiv tima koji sada vodi Jovinov pomoćnik, Vladimir Gaćinović, kako bi se podsetili na dane uspeha, ali i pomogli onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija.

Jedan od organizatora ove manifestacije, Ninoslav Milenković, trenutno nastupa za Doksa Dramu iz Grčke, a kako kaže, njegovi nekadašnji saigrači sa oduševljenjem dolaze u grad na Trebišnjici, gde su proveli nezaboravne trenutke. - Sama ideja da se ponovo okupimo došla je spontano, pošto se većina nas iz te ekipe redovno čuje i uvek razmenjujemo informacije o tome šta se dešava u Leotaru i Trebinju.

Znamo u kakvoj je sada situaciji klub i upravo zato imamo nameru da mu ovom utakmicom zaista pomognemo, ali i podsetimo na dane kada je stadion bio pun i kada je bukvalno čitav grad živeo za Leotar - istakao je Milenković.

Termin odigravanja ove utakmice još uvek nije tačno utvrđen, ali je načelno dogovoreno da to bude prvi vikend u junu, pošto će tada većina igrača koji su još uvek aktivni biti slobodna. Takođe, na društvenoj mreži Fejsbuk osnovana je grupa "Šampioni - FK Leotar 2002/03", s ciljem popularizacije ove manifestacije. - Kako sada stvari stoje, najverovatnije ćemo se okupiti 7. juna, a dan kasnije odigrati utakmicu.

Svima sa kojima smo do sada kontaktirali taj termin odgovora, a čekamo još potvrdu od trenera Gaćinovića kako bismo znali da li se uklapa u njihov raspored. U svakom slučaju želimo da to bude praznik fudbala, ali i dobre volje, pošto ne treba zaboraviti da će sav prihod od ulaznica biti namenjen u humanitarne svrhe - dodao je Milenković.

Ekipa koja je došla do šampionskog pehara bila je sastavljena od sjajnih fudbalera, a većina njih prošla je školu trebinjskog premijerligaša. Branislav Krunić, Siniša Mulina, Predrag Vukičević, Gavrilo Čorlija, Pajo Janković samo su neka od imena od te generacije koja će se ponovo početkom juna okupiti i obući dres svog najdražeg kluba.

- Bila su to sjajna vremena. Većina nas sada živi u Trebinju i biće nam zadovoljstvo da ponovo istrčimo na "Police" i podsetimo se na dane kada se od subote do subote samo pričalo o Leotaru. Razgovarao sam i sa ljudima koji se sada nalaze u klubu i oni su prihvatili naš predlog da odigramo jednu utakmicu kojom ćemo obeležiti veliki uspeh. Prema prvim rekcijama može se očekivati jedna zaista lepa manifestacija - istakao je Predarg Vukičević, koji je zadužen za organizaciju u Trebinju.

Mrtva trka sa "Željom"

Zanimljivo je da je Leotar u prvi zajednički šampionat, u kojem je učestvovalo 20 ekipa, ušao sa ciljem da bude među klubovima u sredini tabele, pošto je te godine ispadalo čak šest timova. Međutim, od samog starta Trebinjci su krenuli silovito i u prvom kolu na gostovanju u Visokom protiv ekipe Bosne slavili sa neverovatnih 9:0.

Nakon prvog dela sezone ambicije su porasle, a u prolećnom delu vodila se mrtva trka između Leotara i sarajevskog Željezničara. Na kraju, pobednički šampanjac otvoren je u Ugljeviku, gde je u poslednjem kolu trebinjski premijerligaš savladao domaćeg Rudara.