Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić najavio je da će ova lokalna zajednica napustiti Savez opština i gradova istočne Hercegovine, jer je očigledno da nešto što je u početku bila pozitivna regionalna inicijativa preraslo u oružje za političko prepucavanje.

bileca napusta savez opstina i gradova istocne hercegovine

"Nakon današnjeg nastupa gradonačelnika Trebinja i činjenice da je Savez opština i gradova stavio u funkciju svog političkog obračuna sa republičkim organima vlasti, smatram da Bileći više nije mjesto u takvoj organizaciji", istakao je Aleksić.

On je rekao Srni da je istup gradonačelnika Trebinja pokazao da je Savez opština i gradova Hercegovine u stvari "nevladina organizacija SDS-a i PDP-a", te da on jednoj takvoj organizaciji ne želi da daje legitimitet.

"Opština Bileća ima svoje probleme, ali u saradnji sa republičkim organima mi polako rješavamo jedan po jedan problem", rekao je načelnik opštine Bileća.

Na pitanje Srne zašto nije prisustvovao današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada Trebinja, te da od svih načelnika hercegovačkih lokalnih zajednica samo on nije prisustvovao, Aleksić je odgovorio da je pravo pitanje šta su na toj sjednici tražili ostali načelnici.