Nezavisni kandidat za predsjednika Crne Gore na proteklim izborima Miodrag Lekić rekao je da će protest koji je zakazan za subotu u Podgorici biti građanski i glas za odbranu Ustava protiv krađe na izborima.

miodrag lekic najavio protest zbog kradje izbora u crnoj gori

Lekić je rekao da je protest nastavak institucionalne borbe, navodeći da Ustav garantuje slobodu okupljanja.

"Demantujem tvrdnje da je to vaninstitucionalna borba, to je propaganda režima, jer sve vrijeme djelujemo institucionalno podnoseći žalbe na regularnost izbora", rekao je Lekić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će protest biti glas za odbranu Ustava protiv izborne krađe. "Bili smo dužni da omogućimo građanima da podignu glas protiv krađe. To će biti glas Crne Gore za vrijednosti evropskog puta", rekao je Lekić.

On je naveo da će njegov štab nastaviti legitimnu borbu podnošenjem žalbe Ustavnom sudu na odluku Državne izborne komisije da odbije prigovore kojima je traženo poništavanje izbora za predsjednika Crne Gore na biračkim mjestima gdje se glasalo putem pisma.

Lekić je ocijenio da protesti ne sprečavaju institucije da rade svoj posao.

Štab predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića predao je zahtjev Upravi policije za održavanje građanskog protesta u subotu, 20. aprila, u 12.00 časova ispred zgrade predsjednika Crne