Građevinsko društvo "Gemaks-BH" /GEMAX/ iz Mostara demantuje navode dopisnika bijeljinske Televizije BN Nebojše Vukanovića da je automobil "rendž rover", koji je prikazan u jednom tv prilogu, u vlasništvu vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, ističući da je ovo preduzeće vlasnik tog vozila.

dzip u vukanovicevom prilogu nije vlasnistvo vladike grigorija

"Vozilo `rendž rover`, registarskih oznaka E28-K-180, koje je u spornom prilogu TV BN, iz samo njoj znanih razloga, lažno prikazala kao vlasništvo vladike Grigorija, firma `Gemaks-BH` kupila je putem ugovora o lizingu", navodi se u saopštenju iz "Gemaksa", koji je potpisao direktor preduzeća Vanja Pešut.

U saopštenju se navodi da firma "Gemaks-BH" povremeno daje to vozilo i vozača vladici Grigoriju, s obzirom da on već duže vrijeme nema vlastito vozilo i često ga voze njegovi sveštenici.

"TV BN poslali smo demanti, a zaštitu svojih prava potražićemo na sudu u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete", navodi se u saopštenju i dodaje da je javnost namjerno obmanuta iznošenjem netačnih navoda s ciljem da se okleveta i lažno predstavi episkop Grigorije.

U saopštenju se podsjeća da je Televizija BN u subotu, 13. aprila u informativnim emisijama u prilogu koji je iz Trebinja pripremio dopisnik Vukanović emitovala lažnu informaciju da je vladika Grigorije kupio vozilo "rendž rover", koji je jasno prikazan u nekoliko navrata.