Fudbaleri trebinjskog Leotara osvojili su prvi bod na Koševu od kako se igra Premijer liga BiH. Oni su danas odigrali neriješeno 0:0 sa ekipom Sarajeva, u okviru 22. kola BH Telekom Premijer lige BiH.

leotar osvojio bod protiv sarajeva

U 14. minutu utakmice glavni arbitar meča Ognjen Valjić iz Banje Luke prekinuo je utakmicu zbog transparenta na kojem je pisalo ARMIJA R. BiH.
Fudbaleri obje ekipe u prvom su poluvremenu sve prisutne uskratiti za prave prilike. Najbolju šansu za domaće imao je Asmir Suljić, ali njegov poprilično slab udarac odlazi pokraj gola, dok je sa druge strane šut Filipovića odbranio golman Sarajeva Dejan Bandović, prenosi SCSPORT.ba.

Isti transparent koji je izazvao prekid u prvom poluvremenu pojavio se i početkom drugog dijela, a glavni arbitar nije želio označiti početak drugog dijela dok se naziv zločinačke armije ne ukloni. Nakon više od 30 minuta prekida igra je nastavljena, a redari su uklonili transparent

U nastavku utakmice nije bilo značajnijih šansi.

Podsjećamo da je FK "Leotar" kažnjen sa 2.500 KM, zbog transparenta navijača "Kosovo je Srbija". Da li će i Sarajevo biti kažnjeno zbog zločinačkog naziva na tribinama, ili će možda članovi tkz. fudbalskog Saveza BiH ovo zanemariti i još jednom potvrditi da je BiH država koja radi protiv jednog naroda, u ovom slučaju Srpskog. Očito je da njima ne prijaju spski klubovi iz RS, pa svim silama žele da ih slome. Međutim, Njegoš je dobro rekao "Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al' zube polomi".

LEOTAR: Rajić, Prebiračević, Andrić, Šaraba, Grubješić (od 43. Marinković), Milović, Stojčev, Janković (od 64. Mihojević), Novaković, Filipović, Cimirot. Trener: Vladimir Gačinović.