Minulog vikedna u organizaciji ŽOK „Herceg Novi“ u Sportskom centru Igalo održan je, povodom petogodišnjice kluba, treći Međunarodni odbojkaški turnir za kadetkinje (igračice rođene 2000 godine i mlađe).

bilecankama prvo mjesto u odbojci u igalu

 

U konkurenciji Galeba iz Bara, Libera iz Petrovca, Gimnazijalca iz Kotora, Makarske, Hercegovca iz Bileće i domaćina Herceg Novog, prvo mjesto je pripalo ekipi „Hercegovca“ koja je u finalu pobijedila sa 3:0 po setovima ekipu Galeba. Treće mjesto je pripalo „Herceg Novom" koji je pobijedio Makarsku sa 2:0. U utakmici za peto mjesto Libero je bilo bolje od Gimnazijalca 2:0.

Za ekipu „Hercegovca“ prvo mjesto su osvojile: Nataša Šarenac, Ana Vukoje, Jelena Ćapin, Milica Dutina, Jovana Biberdžić, Andreja Bjelica, Anja Savić, Anđela Jokanović, Sara Tabaković, Maja Batinić, Anđela Dunđerović. Trener  Nebojša Kulidžan, pomoćni trener Gorica Đorđević

"Cijela ekipa je pokazala zavidnu igru i ove djevojke su zasluženo osvojile prvo mjesto. Uspjeh je dobra garancija i meni i mojoj koleginici Gorici Đorđević, i dokaz da smo na dobrom putu u radu sa odbojkašicama iz Bileće", rekao je za TrebinjeLive Nebojša Kulidžan trener Hercegovca i najavio u dva naredna vikeda zanimljiv duel „Hercegovca" i Laktaša u plej-autu Prve odbojkaške lige Republike Srpske.

Zadovoljstvo nije krio ni Borislav Vukoje predsjednik „Hercegovca“

"Svake godine ovdje u Herceg Novom imamo festival odbojke. Saradnja sa gospođom Sanjom Jovović i ŽOK "Herceg Novi" je više nego dobra. Često smo na utakmicama ili turnirima ovdje u Igalu, u Baru ili Kotoru ili su oni kod nas u Bileći", istakao je Vukoje i dodao da ovakvi turniri dobro dođu djevojčicama koje uče odbojku, jer uz dobar rad postižu i vrhunske rezultate.

Ideju o druženju pozdravio je i Rajko Tijanić doajen Crnogorske odbojke koji uz čestitku Bilećankama na uspjehu kaže da se samo sa ovakvim zajedničkim radom afirmišu mladi u jednom gradu, odnosno državi.