Reakcija gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića na posjetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Trebinju je u najmanju ruku neprimjerena, u određenim segmentima i primitivan istup, nedostojan jednog gradonačelnika, izjavila je Srni savjetnik predsjednika Republike Biljana Bokić.

biljana bokic uzvratila vucurevicu

"Ličnim uvredama i diskvalifikacijama na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika gradonačelnik se u stvari obračunavao sa vlastitom nemoći da realizuje ijedno od predizbornih obećanja, pravdajući svoju nemoć samo propustima prethodne vlasti", istakla je Bokićeva.

Izjava takve sadržine u ime trebinjske gradske administracije, istakla je Bokićeva, vjerovatno nikada ranije nije otišla u javnost. Savjetnik predsjednika Republike je naglasila da gradonačelnik ima pravo na politički stav i argumentovanu, pa čak i neargumentovanu kritiku, ali gradonačelnik nije dobio mandat da tuče pripadnike nacionalnih manjina, da gađa novinare diktafonom ili da kočijaškim rječnikom vrijeđa predsjednika Republike.

"A samo to su građani Trebinja vidjeli od izbora gospodina Vučurevića za gradonačelnika. Ukoliko jezik i način na koji se gradonačelnik obračunava sa svojim neistomišljenicima bude uveden u javni život Trebinja, ne treba se čuditi ako u naš grad više ne bude svraćao ni poljski ili češki turista zalutao na putu do Dubrovnika", upozorila je savjetnik predsjednika Republike Srpske Biljana Bokić.

Nakon jučerašnje posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Trebinju, gradonačelnik Slavko Vučurević je iznio niz uvreda na račun predsjednika Republike.