Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore i Hrvatske provodi međunarodnu akciju kodnog naziva "Šetač" s ciljem suzbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom opojnim drogama na ovom području.

zaplijenjeno 350 kg skanka i pola kilograma heroina

"U četiri zemlje slobode je lišeno više od pedeset lica koja se smatraju članovima organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima, a zaplijenjeno je više od 350 kiliograma skanka i pola kilograma heroina, kao i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i ilegalnog naoružanja", rekla je portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja.

Ona je dodala da je ova međunarodna istraga započela pre nekoliko meseci, a danas je rezultirala desetinama pretresa na području Republike Srpske i drugih zemalja.

Prema njenim rečima, u toku su pretresi na više lokacija na području Republike Srpske, a više informacija MUP će imati u toku dana.

Akcija kodnog naziva "Šetač" u Republici Srpskoj obavlja se pod nadzorom Tužilaštva BiH, uz podršku Okružnog tužilaštva Trebinje i asistenciju Sipe.