Trebinjski premijerligaš Leotar objavio je danas da ga je nacionalni savez kaznio sa 2.500 konvertibilnih maraka zbog nesportskog ponašanje navijača i isticanja transparenta "Kosovo je Srbija" tokom utakmice 19. kola protiv Rudara iz Prijedora (2:1).

fk leotar kaznjen sa 2500 km zbog transparenta navijaca kosovo je srbija Tokom utakmice odigrane 30. marta pristalice domaćina u Trebinju su zapjevale "Oj Kosovo, Kosovo" i istakle transparent, a klub je izrazio nezadovoljstvo kaznom fudbalskog saveza BiH, tvrdeći da primjenjuje "dvostruki aršin".

"U čudnoj zemlji u srcu Balkana, koja nije priznala Kosovo, kao uostalom ni UN, transparent sa takvom porukom se smatra politikom. U isto vrijeme na terenima u Federaciji BiH redovan kolorit su ratne zastave BiH, koje nikome ne smetaju i smatraju se državnim simbolima", objavio je Leotar na klupskom sajtu, navodeći da je sa 2.500 KM "mogao da riješi nekoliko gorućih problema".

Klub iz Trebinja je u 21. kolu u srijedu kod kuće pobijedio ekipu sarajevskog Olimpika sa 1:0, pa je preuzeo 7. mjesto na tabeli sa 32 boda.