Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da bi ovog mjeseca trebalo da počne realizacija projekta pokretanja proizvodnje u tekstilnoj industriji na području Bileće, a nakon toga i u ostalim hercegovačkim opštinama.

milorad dodik u posjeti trebinju

"Mnogi su smatrali, pogotovo oni koju su upropastili `Novoteks` da neće biti realizovan ovaj projekat, ali aktiviranje tekstilne industrije na području Hercegovine je realno", naglasio je Dodik i napomenuo da se u ovaj projekat ušlo sa njemačkim partnerom i da su u toku neke operativne radnje.

Predsjednik Srpske je podsjetio da se već u Bileći edukuju radnici za rad u tekstilnoj industriji, te da je potrebno da se u Trebinju, Berkovićima, LJubinju i Nevesinju, kao i u Bileći, obezbijedi odgovarajući prostor za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila određeni novac i za to formirala preduzeće "Nikola Tesla" koje će se baviti ovim pitanjima.

"Za realizaciju ovih i drugih projekata i aktivnosti potrebna je konekcija lokalne zajednice, a ne isprazno busanje koje neće pomoći Trebinju", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Privredno preduzeće "Nikola Tesla", čiji je osnivač Vlada Srpske, za razvoj tekstilne industrije u Hercegovini u ovoj godini izdvojiće više od 20 miliona KM, a ovim projektom će biti zaposleno oko 2.500 radnika.

Dodik je najavio da će na današnjem sastanku sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem razgovarati o aktuelnim problemima u Trebinju i Hercegovini i načinima njihovog rješavanja