Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić rekao je da je zadovoljan stanjem u trebinjskoj Opštoj bolnici, iako na pojedinim odjeljenjima ima problema u nedostatku prostora i opreme.

ministar zdravlja posjetio trebinje

Stanić je nakon razgovora sa rukovodstvom i zaposlenim u trebinjskoj bolnici istakao da ova zdravstvena ustanova ima manje rashode i manje zaposlenih nego bolnice iste veličine u drugim dijelovima Srpske.

"Zdravstvena ustanova treba da se fokusirana na pacijente, a Vlada Republike Srpske će naći načina da obezbijedi bolje uslove rada i nabavku opreme, koju zdravstvene ustanove za sada ne mogu same finansirati" naveo je Stanić.

On je rekao da je u narednom periodu planirane uštede u Ministarstvu zdravlja, Fondu zdravstva i svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

"Očekivana ušteda u Fondu zdravstva Republike Srpske je 50 miliona KM, a sistemski se mora riješiti status domova zdravlja, koji se sada nalaze na sredini, između opština i resornog ministarstva", rekao je Stanić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske je najavio da će uskoro u Opštu bolnici u Trebinje biti obavljena kontrola, kakva je izvršena u Kliničkom centru Banjaluka i nekim drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

"Ovakve kontrole će se obavljati do kraja mog mandata, kao preventivna mjera, bez obzira na stanje u zdravstvenim ustanovama", istakao je Stanić.

Ministar Stanić će u poslijepodnevim časovima razgovarati sa rukovodstvom i zaposlenim u trebinjskom Domu zdravlja.