Vlada: Preko 20 miliona KM za razvoj tekstilne industrije i 2.500 novih radnih mjesta

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 10. 04. 2013. - 19:53h

Predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović rekla je poslije sjednice Vlade u Bileći, da će za razvoj tekstilne industrije na području Hercegovine biti uloženo 20.690.000 KM i da će na taj način biti zaposleno oko 2.500 radnika.

cvijanovic najavila nova radna mjesta

„Pažnja Vlade Republike Srpske biće usmjerena na oživljavanje tekstilne industrije u istočnoj Hercegovini, jer narod ovog kraja ima velika očekivanja kada je riječ o ovim projektima“, izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Cvijanovićeva je istakla da će Vlada u narednom periodu definisati način rješavanja budžetskog deficita opštine Bileća koji iznosi 4.000.000 KM.

Ona je navela da je rukovodstvo opštine dobilo sugestije šta da radi kada je riječ o sanaciji deficita.

Kao jedan od problema sa kojima se ova opština susreće, a koje je potrebno riješiti u narednom periodu, Cvijanovićeva je navela plaćanje struje u iznosu od 4,5 miliona KM koje duguje bilećki vodovod.

„Razlog zbog čega su ova dugovanja dostigla milionske cifre jeste taj što su Hidroelektrane na Trebišnjici do 2006. godine plaćale ove troškove nakon čega je to ukinuto“, pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da će ovo pitanje biti rješavano u narednom periodu i da će biti formiran tim koji će se baviti ovim problemom, te ukazala da postoji eventualna mogućnost da se to pitanje jednim dijelom razriješi kroz vodne dozvole koje su ranije bile poznate kao vodoprivredne.

Cvijanovićeva je istakla da će oživjeti radna grupa koja se bavi raspodjelom sredstava od naknade za potopljena zamljišta i pri tom je izrazila uvjerenje da niko neće biti oštećen.

Ona je dodala da će ubuduće biti praksa da se sjednice Vlade održavaju izvan Banjaluke jer je to najbolji način da se bolje sagleda situacija na terenu.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević rekao je danas da Privredno društvo „Nikola Tesla“, čiji je osnivač Vlada, namjerava u ovoj godini da za potrebe tekstilne industrije i realizaciju projekta elektromobila izdvoji 22.330.000 KM, a od tog iznosa 20.690.000 KM za razvoj tekstilne industrije.

Kovačević je dodao da će ovim projektom u Bileći i u Trebinju biti zaposleno po 800 radnika, u „LJubinjki“ 350, u nevesinjskom „Fusolu“ 400 radnika i 150 u Berkovićima.

Poslije sjednice Vlade, premijer Željka Cvijanović posjetila je pogon Fabrike tekstila „Bilećanka“ gdje bi u narednom periodu trebalo da bude pokrenuta proizvodnja.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja