Policija je spriječila veći masakr u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, gdje je jutros LJubiša Bogdanović ubio 12 odraslih ljudi i jedno dijete.
Iz MUP-a Srbije je saopšteno da bi bilans mladenovačke tragedije bio i veći da policijska patrola nije brzo stigla na lice mjesta.

ubio 13 ljudi

"Policijska patrola, koja je patrolirala u zaseoku, sprečila je dalji masakr, jer je LJubiša, kada ih je ugledao, pucao sebi u glavu", nevedeno je u saopštenju.

Beogradski mediji ranije su javili da je zločin vjerovatno prijavila Bogdanovićeva supruga Javorka i pretpostavljaju da je u tom trenutku on pucao na nju budući da je policijski službenik čuo jauk.

U Urgentnom centru potvrdili su medijima da je stanje Javorke Bogdanović stabilno, da je ona svjesna i razgovara sa ljekarima. Stanje njenog supruga kritično.

Zbog ove tragedije Vlada Srbije sazvala je vanredno zasjedanje u 17.00 časova, nakon kojeg će biti izdato saopštenje.

Predsjednik Skupštine grada Aleksadar Antić najavio je da će tokom dana biti donesena odluka o proglašenju Dana žalosti u Beogradu.

Šezdesetogodišnji LJubiša Bogdanović jutros je u zoru u Velikoj Ivanči kod Mladenovca ubio šest žena, šest muškaraca i jedno dvogodišnje dijete.

Prema svjedočenju komšija, koja su prenijeli srpski mediji, Bogdanović se nije ponašao nasilno i nikad nije pravio probleme.

Oni kažu juče je bio "sasvim normalan", a onda mu se "tokom noći nešto otkačilo u glavi".

Direktor policije Milorad Veljović je odmah jutros izašao na mjesto zločina, ali o motivima i okolnostima zločina nije mogao preciznije govoriti.

"Sva lica su ubijena na spavanju. Svi su mu bila rođaci, a nakon što ih je ubio sam je sebi pucao u glavu i lekari se sad bore za njegov i život njegove supruge", rekao je Veljović novinarima u Velikoj Ivanči.

U Srbiji se zadnje masovno ubistvo dogodilo 2007. godine kada je u selu Jabukovac Nikola Radosavljević ubio devet osoba, a 2002. godine je Dragan Đedić iz Leskovca ubio sedam ljudi.