Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je danas da je bezbjednosna situacija na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje zadovoljavajuća, sa stalnim padom krivičnih djela i povećanim stepenom njihovog rasvjetljavanja.

ministar jovicic u posjeti trebinju

Jovičić je poručio pripadnicima trebinjskog CJB da nastave sa aktivnostima u trenutnoj dinamici i da pojačaju aktivnosti u nekim drugim oblastima.

"Specifičnost CJB Trebinje je što ima veliku teritoriju koja nije naseljena i mogućnost da se vrše krivična djela prekograničnog kriminaliteta, posebno kada je riječ o trgovini narkoticima", rekao je Jovičić nakon razgovora sa rukovodstvom trebinjskog CJB.

Ističući da je zadovoljan stanjem u Trebinju, Jovičić je dodao da ovaj centar u velikoj mjeri vodi uspješnu borbu protiv nelegalne trgovine narkoticima, što ukazuje na njihovu dobru procjenu, analizu i planiranje.

"CJB Trebinje sigurno ima dobre rezultate i oni se ogledaju time što je MUP Republike Srpske ovaj centar na Dan policije nagradio Plaketom", rekao je Jovičić.

Načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović podsjetio je da su pripadnici ovog centra od početka godine u akciji "Mreža" oduzeli 120 kilograma marihuane, te da je procesuirano 14 osumnjičenih lica.

Sa rukovodstvom trebinjskog Centra razgovarao je i direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić.

Jovičić i Vasić danas će u Trebinju razgovarati i sa glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva Slobodankom Gaćinović i sa predsjednicima Osnovnog i Okružnog suda.