Fudbaleri Leotara danas su, u okviru 21. kola BH Telekom Premijer lige BiH, pobijedili ekipu Olimpika rezultatom 1:0, i tako nastavili pobjednički niz od tri uzastopne pobjede.

treca uzastopna pobjeda leotara

U prvom poluvremenu zabilježen je odličan udarac Filipovića u 15. minutu. Šutirao je iz slobodnog udarca ali lopta odlazi pored gola. Nakon toga igra se uglavnom odvijala na sredini terena, i nije se dešavalo ništa značajno.

Drugo poluvrijeme nije donijelo bolju igru. Ekipe su i dalje branile svoj gol. Vrijedno je spomenuti udarac Jankovića,  koji se sjajno oslobodio nekoliko igrača Olimpika, ali je sa osamnaest metara loše šutirao. Igra se 73. minut, duga lopta je išla prema Filipoviću, i on je sjajno spustio prema Stojčevu koji je sjajnim volej udarcem savladao Hamzića. Odličnu priliku za 2:0, Trebinjci su propustili samo par minuta kasnije. Gojko Cimirot izlazi sam pred Hamzića, ali golman Olimpika iz ove situacije izlazi kao pobjednik.

Kao što je već poznato, pred ovaj susret u taboru Trebinjaca bilo je mnogo nedoumica, a najveća je bila da li će Leotar nastupiti u najjačem sastavu. Upozorenje koje su igrači poslali upravi, nije urodilo plodom. Ali ovi momci su srcem, danas igrali u plavo-bijelom dresu. Plate im još nisu isplaćene, a sportski direktor Željko Radović poručuje da rade sve što je u njihovoj moći da obezbijede potrebna novčana sredstava

Važno je napomenuti da su "Tigrovi" i danas bili uz naš i Vaš Leotar!